Julestemning for meg er å ha en plass du kan komme til, hvor du føler deg hjemme og velkommen.  Der du kan skape en hyggelig stemning og gjestene har lyst til å være. For meg er gården vår på Gautestad et slik sted.

Lauvaas gård pa Gautestad, Evje.

Vi inviterte et par naboer til en førjulsdag på gården pa Gautestad.

Helgen før jul inviterte vi to nabofamilier fra Kristiansand på en førjulstur til Lauvås. Samme uken kom det snø og denne helgen var det meldt minus 10 grader på Gautestad. Alt lå til rette for skikkelig julestemning og en hyggelig tur til fjellet.

Morgekaffe ved bålpanna i minus 16 grader.

Morgekaffe ved bålpanna i minus 16 grader.

Vi dro opp dagen før for å varme opp det gamle huset og får å gjøre rent og pynte litt før gjestene kom. Da vi våknet søndagen var det minus 16 grader, blå himmel og skikkelig flott. Litt kaldere enn yr.no lovet, men det var en fantastisk dag i nydelig vinterlandskap.

Vi gikk en fin tur til badeplassen ved Høvringsvannet på Gautestad.

Vi gikk en fin tur til badeplassen ved Høvringsvannet på Gautestad.

Gjestene kom rundt klokken 12 og vi serverte gløgg til de voksne og kakao til ungene, etterfulgt av grøt. Etterpå vi tok oss en tur til hytteområdet og badeplassen. Det var heldigvis ingen som ville bade, for da måtte vi ha hogget hull i isen.

Lauvaas hyttefelt med utsikt over Botntjorna

Vi tok med oss gjestene til hyttefeltet og området vi skal starte utbygginga.

Etter en time var vi klare for å komme oss tilbake til gården. En vinterdag i desember blir fort mørk og kald så det var deilig å komme seg inn. Før gjestene dro hjem til Kristiansand, grillet vi pølser på bålpanna og drakk litt mer kakao. Damene (som ikke skulle kjøre bil) fikk servert litt annet godt i glasset.

Pølsegrilling på bålpanna før gjestene dro hjem.

Pølsegrilling på bålpanna før gjestene dro hjem.

Før avreise fikk ungene akt litt i bakken utenfor og det så ut som alle koste seg. Jeg håper i alle fall at gjestene våre satt igjen med en god følelse og at de hadde en fin dag.

Blåtimen, et par lykter og granbar og vips så er det skikkelig julestemning.

Blåtimen, et par lykter og granbar og vips så er det skikkelig julestemning.

Vi inviterer gjerne gjestene tilbake neste jul og satser på at dette blir en tradisjon.


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *